ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ


1938: Ιδρύεται η Ελληνική Χαλυβουργία, η πρώτη βιομηχανία χάλυβα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας. Με σίδερα της Ελληνικής Χαλυβουργίας χτίζεται το ιστορικό οχυρό Ρούπελ στη Μακεδονία. Το 1951, η παραγωγική μονάδα της εταιρίας μεταφέρεται από το πρώτο εργοστάσιο της οδού Πειραιώς στην Αθήνα, σε νέο ιδιόκτητο βιομηχανικό χώρο στον Ασπρόπυργο Αττικής. Από τo 1986, με την εγκατάσταση υπερσύγχρονων μηχανημάτων παραγωγής πλεγμάτων, η Ελληνική Χαλυβουργία κατέχει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά πλέγματος.

1963: Ιδρύεται η Χαλυβουργία Βόλου. Το 1974 μετονομάζεται σε Χαλυβουργία Θεσσαλίας και ξεκινά η λειτουργία του εργοστασίου της στο Βελεστίνο. Διαγράφοντας μια σταθερά ανοδική πορεία και θέτοντας συνεχώς νέα πρότυπα κατασκευαστικής υπεροχής, η εταιρία συμμετέχει στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής. Με σίδερα της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας κατασκευάζεται το μεγαλύτερο μέρος της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

2006: Οι δύο ιστορικές εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπογράφουν με ένα νέο όνομα: Χαλυβουργία Ελλάδος. Συνοψίζοντας μια μεγάλη παράδοση πρωτοπορίας που γεφυρώνει τις εποχές, δημιουργείται μια ηγετική δύναμη με την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.